Šta je lajf koučing?

Lajf koučing (life coaching) predstavlja proces kroz koji kvalifikovani kouč vodi klijenta pomažući mu da lakše prebrodi svoje barijere i osvari svoje ciljeve. 

Vrlo često se zanemaruje činjenica da je za rešavanje problema potrebna izvesna veština.

Previše vremena provodimo prepričavajući probleme prijateljima, drameći ili kukajući, da bismo na kraju uradili ono što možemo, a ostalo prepustili sudbini. U okviru koučinga učimo sistematičan pristup (strategiju i taktiku) rešavanju bilo koje vrste problema.

Da li je koučing još jedna moderna izmišljotina?

Procesi kojim se pomaže ljudima da rešavaju svoje životne probleme i idu ka svojim ciljevima postoje i razvijaju se jako dugo. Koučing samo predstavlja najnoviju fazu razvoja u toj istoriji pomagačkih delatnosti. 

Iako previše medijski “napumpan” i isforsiran, ovaj pristup predstavlja normalan i efikasan vid pomoći prilagođen vremenu u kom živimo, i problemima koje taj način života nosi. 

Kojom vrstom problema se bavi koučing?

Za razliku od psihoterapije koja rešava duboke psihičke probleme, koučing pomaže kod uobičajenih životnih problema poput: loših odnosa na poslu; loših odnosa u emotivnim vezama; teškoće u organizovanju životnih i poslovnih aktivnosti; problemima sa disciplinom; teškoće u definisanju svojih životnih ciljeva; problema sa samopouzdanjem; teškoće u upravljanju sopstvenim finansijama, itd. 

Koje su realne dobiti od koučinga?

Neke od dobiti koje donose koučing sesije su:

  • Lakše, brže i efikasnije rešavanje životnih problema
  • Rešavanje emotivnih i finansijskih problema
  • Razvijanje strateškog razmišljanja
  • Razvijanje samodiscipline
  • Efikasno definisanje i ostvarivanje bilo kog cilja
  • Fokusiranje na rešenja umesto na brigu
  • Smanjenje stresa

U okviru ovog sistema, koučing se radi u formi paketa od 9 sesija tokom kog se radi na konkretnom problemu ili cilju koji klijent želi da postigne. Trajanje jedne sesije je 60 minuta. Radi zakazivanja koučing sesije, možete se nam se obratiti putem ovog linka.

Podeli sa prijateljima...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print